Skip to content
Politică

Andrei Năstase îndeamnă cetățenii români din Republica Moldova să participe la referendum

Andrei Năstase, Președintele Partidului Politic Demnitate și Adevăr susține că îndemnul său personal, dar și al colegilor săi de partid pentru membrii PPDA este de a participa la referendumul care are loc în România și care prevede modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

„Pentru că referednumul este un exercițiu democratic, partidul nostru a pledat în permanență pentru valorificarea responsabilă a acestuia și a încurajat toată lumea să participe la acest referendum, indiferent unde se petrece acesta, pentru că mulți dintre noi avem și cetățenia R. Moldova și cetățenia României. Dar până la urmă fiecare membru al PPDA decide cum procedează. Nu avem o directivă anume. Să nu uităm că Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPPDA) este membru al Partidului Popular European (PPE), care după cum știți, are printre piloni și cel legat de familie. Reiterez că nu avem o directivă de partid chiar dacă valorile popular europene, la care noi am aderat se bazează pe familia armonioasă, model pe care noi l-am preluat. Suntem cât se poate de toleranți cu toată lumea”, a declarat Andrei Năstase, potrivit deschide.md

Liderul PAS, Maia Sandu a declarat că nu va participa la referendumul pentru familie care are loc în acest weekend în România. Ea consideră că aceasta este o temă falsă, inventată de Guvernul de la București cu scopul de a distrage atenția oamenilor de la alte abuzuri care se comit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *