Skip to content
Politică

Andrei Pleșu s-a hotărât. Cu cine va vota în turul II al prezidențialelor

Scriitorul Andrei Pleşu a declarat, joi seară, la gandul.info, că, în turul II al alegerilor prezidenţiale, va vota orice candidat, cu excepţia lui Victor Ponta.

”Am un principiu. Aştept turul doi şi oricare dintre candidaţii de pe piaţă, de la ora asta, va avea votul meu, în afară de Victor Ponta”, a precizat joi Andrei Pleșu.

De asemenea, Pleşu a răspuns atacurilor la care a fost supus în urma publicării scrisorii deschise către Radu Beligan.

„Nu aş fi scris dacă nu m-ar fi contrariat masiv apariţia asta (n.r. Radu Beligan într-un film de susţinere a lui Victor Ponta). Pe de altă parte, după reacţia câtorva colegi de bresla de-ai domnului Beligan, mi-am citit textul şi nu mi-am dat seama că m-aş fi purtat ca un terorist isteric.

Când mi se spune că nu are voie să aibă libertatea de opinie.. El poate să aibă libertate de opinie faţă de Victor Ponta, dar eu nu pot avea libertatea de opinie faţă de domnul Beligan. Poţi să votezi cu cine vrei, dar când o mare figură îşi exprimă public opţiunea, asta este deja un mod de a influenţa opinia. Un model când proclamă ceva, impune ceva. Nu e „Gigi“ care votează“, a explicat Pleşu la gândul live.

3 comentarii la “Andrei Pleșu s-a hotărât. Cu cine va vota în turul II al prezidențialelor

  1. tocmai manipulezi opinia publica prin faptul ca spui ca votezi impotriva lui Ponta. Tot ce ai reprosat altora, se aplica perfect pe barba ta! Sau ai primit si tu ordin de la RUSI?

  2. Este optiunea domniei sale–toti stim slugarnicia gandirii sale marete de la vestitele scrisori catre conducatorul IUBIT–ARE BOALA LA CONDUCATORI . Cu innaintarea in varsta ae putea fi mai intelept -intelept este—dar tot sa te aburci din caruta cu coviltir si sa improsti la comanda vorbele tale sofisticate–e prea mult .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *