Andrew Tate incită la violență în confruntările fără precedent din Marea Britanie

Sursa foto: x

Omorurile prin înjunghiere din Southport de săptămâna trecută au declanșat o mobilizare a huliganilor de extremă dreaptă și o violență nemaiîntâlnită din anii 1970 în Marea Britanie. Nu a contat faptul că presupusul autor al atacului s-a născut în Cardiff și a fost educat în școli britanice, nu un migrant musulman care a sosit pe o ambarcațiune mică, așa cum au susținut dezinformările online. Știrile false și culoarea pielii acuzatului din Southport au fost rapid absorbite într-un sentiment mai larg de ostilitate față de migrația în masă, comentează The Times, care îl enumeră pe influencerul Andrew Tate printre cei care incită și întrețin violențele.

Demonstrațiile din ultimele zile care au degenerat în violențe de stradă grave – în Liverpool, Blackpool, Sunderland, Southport și altele – au fost susținute de elemente de extremă dreapta care au propagat mesaje și planuri în prealabil, precum și în mulțime, stimulând violența extremă.

Tate, printre figurile-cheie ale incitărilor

Influencerul Andrew Tate, judecat pentru viol și trafic de persoane în România, e menționat de ziarul The Times printre figuri publice care incită la violențe în confruntările din Marea Britanie. În urmă cu doar două săptămâni, Poliția britanică avertiza că influenceri precum Andrew Tate propagă misoginismul extrem și îi radicalizează pe tineri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: