Andronache: Dacă nu vor putea trece legile organice, se poate retrage organizarea online a şedinţelor

Sursa foto: Facebook

Desfăşurarea şedinţelor de plen ale Camerei Deputaţilor în sistem hibrid – online şi cu prezenţă fizică – este acceptată de regulament şi a fost funcţională şi în trecut, dar, dacă vor fi situaţii în care nu se va întruni numărul necesar de voturi pentru adoptarea legilor organice, se va putea retrage posibilitatea de a funcţiona online, a declarat, marţi, liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache.

„Rămâne de văzut dacă vor exista situaţii în care nu vom putea avea numărul necesar de voturi pentru a putea trece legile organice, deoarece pentru legile ordinare nu sunt probleme. Vom adopta măsurile în consecinţă, inclusiv retragerea acestei posibilităţi de a funcţiona în sistem online şi revenirea la sistemul cu prezenţă fizică. Însă, noi credem că această modalitate de a funcţiona este o modalitate acceptată de regulament care am mai desfăşurat-o şi a fost funcţională”, a explicat Andronache, la Parlament.

Întrebat dacă PNL va propune revenirea la sistemul cu prezenţă fizică, el a răspuns:

„Haideţi să vedem dacă funcţionează modul acesta hibrid de desfăşurare a şedinţelor Camerei Deputaţilor. Eu cred că va funcţiona şi, ca urmare, nu va fi necesară solicitarea în acest sens”.

Gabriel Andronache a amintit că Parlamentul a mai funcţionat doi ani în sistem hibrid.

„Am funcţionat foarte bine. Parlamentul a adoptat legi în perioada respectivă, care a fost o situaţie prevăzută de regulament. Legile au fost promulgate, au intrat în vigoare, prin urmare, putem funcţiona în acest sistem şi în această perioadă până la încheierea sesiunii parlamentare”, a adăugat deputatul PNL.

Potrivit acestuia, şedinţa Biroului permanent s-a desfăşurat în cvorum şi au fost luate decizii, la fel şi reuniunea Comitetului liderilor.

Citește mai mult AICI 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: