Skip to content
Politică

Andronescu, concluzie incomodă pentru PSD după ultimul SONDAJ. 3 domenii care scârțâie EXCLUSIV

cotidianul.ro

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu – ex-ministru al Educației și fost vicepreședinte al Partidului Social Democrat – a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a scos în evidență trei domenii la care actuala guvernare scârțâie.

Discuția s-a purtat în jurul celui mai recent sondaj Avangarde, prezentat joi seară de către sociologul Marius Pieleanu, potrivit căruia PSD se află acum la 38%, față de nivelul de 46% înregistrat în decembrie 2017.

CITIȚI ȘI: Pieleanu, SONDAJ ce toarnă gaz pe foc în problema legilor justiției. Cum arată procentajele partidelor

Concret: întrebată ce crede că a cauzat această erodare de opt puncte procentuale în interval de 5 luni, Ecaterina Andronescu a dat de înțeles că guvernarea PSD nu este suficient de performantă.

„În general, după ce ai câștigat alegerile, cei care dau răspunsuri în aceste sondaje se orientează după cât sunt de mulțumiți de guvernare. Eu aici aș pune accentul. Dacă cifrele acestea sunt corecte (și mă îndoiesc că domnul Pieleanu nu dă cifre corecte), atunci trebuie găsite căile prin care să recâștigăm electoratul prin care l-am pierdut. Una dintre ele este să facem o guvernare mai performantă”, a afirmat Andronescu pentru PSnews.ro.

Confruntată cu faptul că mai-marii PSD prezintă lucrurile în roz și întrebată dacă totuși există hibe în actuala guvernare, Ecaterina Andronescu a indicat inițial deficiențe de comunicare din partea actualei puteri.

„Dacă am înregistrat o scădere în sondaje și suntem la guvernare, care sunt motivele pentru care am scăzut în sondaje? Asta e întrebarea pe care eu mi-am pus-o. Nu comentez altceva. Dacă programul este îndeplinit – iar cifrele arată lucrul acesta -, înseamnă că el nu este suficient de bine comunicat public. Și atunci lumea nu are percepția realizării angajamentelor pe care ni le-am luat, a punctat senatoarea social-democrată.

Noi am insistat: să fie vorba doar despre deficiențe de comunicare sau programul în sine are anumite goluri care povoacă nemulțumiri în rândurile populației? În replică, Ecaterina Andronescu a sugerat că deficiențele trebuie căutate la nivelul persoanelor care se află acum în funcții de decizie.

Programul se implementează prin oameni. Nu m-aș uita numai la program. Nu stau acum să fac eu analize, dar formulez niște ipoteze pentru această situație. Și acestea sunt ipotezele pe care eu le identific”, a spus PSD-ista.

Solicitată să precizeze care dintre oamenii actualei guvernări ar putea face mai mult în domeniile pe care le gestionează, fostul ministru a indicat infrastructura, economia (în special investițiile) și educația.

„Eu cred că acolo unde lucrurile ar fi putut să meargă mai bine ele ar trebui să meargă mai bine. De exemplu, am văzut tot în sondaj că lumea pune un accent extraordinar pe dorința de a avea o infrastructură corespunzătoare momentului pe care îl trăim. Trebuie să recunoaștem: prin creșterea bunăstării, s-a multiplicat foarte mult numărul mașinilor. Multiplicându-se numărul mașinilor, evident că nevoia de a avea autostrăzi crește exponențial. Deci problema infrastructurii devine o problemă foarte importantă pentru România în acest moment. Și nu numai: problema investițiilor, economia… de ce n-aș spune și educația?… Toate concură”, a conchis Andronescu.

1 comentariu la “Andronescu, concluzie incomodă pentru PSD după ultimul SONDAJ. 3 domenii care scârțâie EXCLUSIV

  1. Si pentru sondajele de genul acesta este valabil proverbul sarbesc „Cine plateste muzica, comanda melodia”.Cat priveste invatamantul la noi, fiecare ministru s-a vrut sa fie un „Spiru Haret”. Si n-au fost putini, in 28 de ani.Poate-o sa-mi spuneti ca si-n Finlanda , la educatie, au fost multi ministri, da, dar fiecare a continuat programul predecesorilor sai, program conceput si asumat de intreaga clasa politica,si de societatea civila.Avem destui SPECIALISTI care sa lucreze la un amplu program de reformare a invatamantului ca : Mircea Miclea, Serban Iosifescu, Marcel Capraru, Sorin Costreie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *