Skip to content
Politică

Andronescu încearcă să își spele păcatele. Nouă recompensă pentru studenți

cotidianul.ro

După ce, în anul 2009 (pe vremea guvernului PDL-PSD condus de către Emil Boc), Ecaterina Andronescu a desființat școlile profesionale, fostul ministru al Educației dorește acum să-și spele păcatele printr-o inițiativă ce vizează studenții care doresc să urmeze a doua facultate.

Senatorul PSD a declarat, cu ocazia deschiderii târgului de oferte educaționale și joburi Polifest, că va relua ideea ca olimpicii să facă a doua facultate gratuit. Andronescu a dat exemplul unuia dintre tinerii medaliați cu aur la olimpiada de matematică, student în anul al patrulea la Medicină și în anul întâi la Chimie, care trebuie să plătească 4.000 de lei pe an, menționează News.ro.

„Am luat decizia de a avea o bursă de merit, ceea ce în Politehnică înseamnă 1.200 de lei pe lună. Şi să găsim formula pentru el ca să-şi poată plăti taxa, pentru că legea spune că a doua facultate se face cu taxă. Atunci noi trebuie să compensăm cu resursele proprii taxa pe care o are de plătit. Voi relua ideea ca olimpicii să facă a doua facultate gratis”, a declarat senatorul Ecaterina Andronescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *