Skip to content
Politică

Andronescu n-are nicio şansă, PSD e strâns în cleşte de Dragnea EXCLUSIV SURSE

Ora de Sibiu

Chiar dacă va merge ca unsă la suprafaţă, excluderea Ecaterinei Andronescu din PSD va fi una cu scandal în interiorul partidului.

Surse social-democrate au relatat pentru PSnews că mai mulţi pesedişti nu sunt de acord cu excluderea Ecaterinei Andronescu – persoană cu mulţi ani vechime şi respectată în partid. Printre cei care se opun excluderii fostului vicepreşedinte al partidului şi ministru al Educaţiei în mai multe guverne PSD, pesediştii îi indică pe liderul TSD Gabriel Petrea, Niculae Bădălău şi, surpriză, Gabriela Firea.

Surpriză şi nu prea de fapt din moment ce, dacă mai vrea un mandat de edil şef, i-ar fi foarte greu actualului primar general să ridice piatra împotriva Ecaterinei Andronescu, singurul membru PSD care s-a delimitat net de „mineriada” Jandarmeriei. Una care a făcut zeci de victime printre bucureştenii cărora Firea le va cere votul în 2020.

În plus, Gabrielei Firea îi bâzâie deja musca pe căciulă din moment ce doamna prefect Speranţa Cliseru, semnatara ordinului de intervenţie în forţă a Jandarmeriei la mitingul de vineri, este protejata ei, ca urmare este de aşteptat ca jocul strategic să o determine pe Firea să spună nu, de formă, excluderii lui Andronescu.

„Baronii”, şantajaţi la greu de Dragnea

Chiar dacă unii pesedişti se vor opune excluderii lui Andronescu, opinia majoritară este că Dragnea se va debarasa fără probleme de colega care a îndrăznit să-i ceară, în mod public, demisia.

Va reuşi, îi şantajează pe toţi”, susţin off the record voci social-democrate. Şi tot conform acestora, motivele şantajelor sunt culese nu numai din notele informative ajunse de-a lungul anilor la serviciul de informaţii al MAI, de exemplu, ci provin şi din perioada în care Liviu Dragnea a fost ministru al Dezvoltării. Calitate în care a dat grămezi de bani baronilor dar şiret fiind a urmărit şi cum au fost folosiţi, după cum se spune. Iar dacă obiectivele pentru care au fost cerute fondurile nu s-au finalizat, se cheamă că banii au fost angajaţi ilegali şi deci „baronii” sunt buni de plată, civil şi penal, dacă nu joacă exact aşa cum le cântă Dragnea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *