Skip to content
Politică

Andronic continuă dezvăluirile: arhiva SIPA conține informații despre un fost președinte și doi premieri

puterea.ro

Autorul dezvăluirilor despre întâlnirea dintre Oprea, Kovesi, Maior și Coldea, din noaptea prezidențialelor din 2009, Dan Andronic, vine cu noi dezvăluiri.

Astfel, potrivit acestuia, arhiva SIPA ar conține informaţii despre un fost preşedinte şi doi foşti premieri, un fost ministru al Justiţiei şi zeci de magistraţi.

”Vorbim despre numele unui ex-președinte al României, a doi foști prim-miniștri, cel puțin a unui fost minsitru al Justiției, nume pe care nu le voi da publicității pentru a nu deturna dezbaterea publică legată de desecretizarea Raportului Comisiei Chiuariu-Predoiu din perioada 2007 – 2008. Este o dezbatere fierbinte pentru că vorbim despre un raport ce conține acuzații extrem de grave la adresa modului în care Monica Macovei și echipa desemnată de ea, respectiv Cristi Danileț și Paul Dumitriu, au înțeles să inventarieze arhiva SIPA și să stabilească unde se duc documentele secrete, la Arhivele Naționale sau la SRI, în funcție de gradul de importanță și valoarea informativă”, scrie jurnalistul Dan Andronic.

”Cel mai grav este faptul că aceste informații se pot folosi și acum, evident în mod ilegal. Monica Macovei a declarat la vremea respectivă, înainte să se sigileze arhiva că domnul Ponta este șantajabil cu ajutorul informațiile care se găsesc acolo”, a declarat în urmă cu două zile judecătoarea Dana Gîrbovan, președinta UNJR.

Este semnificativ că Monica Macovei avea asemenea date ca urmare a accesului în ARHIVA SIPA”, mai adaugă acesta.

Citiți AICI întreaga dezvăluire a jurnalistului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *