Skip to content
Politică

Andronic, luat la întrebări. Vizită matinală la DNA

puterea.ro
" "

Jurnalistul Dan Andronic a ajuns joi dimineață la sediul DNApentru a da explicații  în dosarul în care este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, dosar în care mai sunt anchetate atât Elena Udrea câtși Ioana Băsescu.

”Sunt acte procedurale pe un dosar mai vechi”, a fost singura declarație a jurnalistului Dan Andronic, la sosirea la sediul DNA.

" "
" "

„La data de 22 septembrie 2016, în cadrul actelor de urmărire penală efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârșirea unor infracțiuni, suspectul Andronic Dan-Cătălin, în depoziția luată sub jurământ, a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a unora dintre persoanele inculpate„, se precizează într-un comunicat al DNA.

Conform aceleiași surse, Andronic a făcut afirmații mincinoase cu privire la semnificația sumelor de bani încasate de societatea D.A. Communication Media SRL, la care era asociat, de la firmele administrate de inculpatul Giovanni-Mario Francesco.

El ar fi încercat, în acest mod, să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârșirea faptelor de care erau acuzate și că sumele nu au nicio legătură cu consultanța politică pe care a prestat-o în timpul campaniei electorale, potrivit Româniatv.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *