Skip to content
Politică

Angajat al Ambasadei Israelului în UK, filmat într-o ipostază revoltătoare (VIDEO)

ElDiariodeChihuahua.mx

Un angajat al Ambasadei Israelului în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (UK) a fost filmat într-o ipostază revoltătoare.

Oficialul a fost surprins de către un jurnalist sub acoperire în timp ce discută despre cum pot fi „înlăturați” unii parlamentari britanici care ar putea fi considerați drept „anti-Israel”, potrivit Agerpres, care citează presa străină.


Jurnalistul Al-Jazeera s-a prezentat, potrivit The Guardian, drept un membru al unei organizații laburiste de lobby pentru Israel. El i-a filmat cu camera ascunsă pe Shai Masot, un angajat al ambasadei Israelului la Londra, și pe Maria Strizzolo, funcționar public și fostă consilieră a unor politicieni conservatori.

Din convorbirea dintre cei trei reiese că Masot îi sugerează lui Strizzolo să ajute la „înlăturarea” mai multor politicieni britanici, inclusiv a secretarului de stat pentru Afacerile Externe, Sir Alan Duncan. Despre Duncan, oficialul israelian spune că „provoacă probleme”. Ministrul este cunoscut pentru poziția critică față de acțiunile de colonizare ale Israelului și pentru faptul că e susținătorul unui stat palestinian.

Un alt nume menționat în discuție este cel al lui Crispin Blunt, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Comunelor, care și-a manifestat susținerea față de cauza palestiniană.

În convorbire, Masot și Strizzolo vorbesc și despre ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, despre care oficialul israelian spune, în înregistrare: „Știi bine că e un idiot”. La solicitarea The Guardian, Strizzolo a spus că afirmațiile difuzate de Al-Jazeera au fost scoase din context și că toată discuția a fost, de fapt, „o bârfă inofensivă”.

Cotidanul israelian Haaretz relatează că ambasadorul Mark Regev și-a cerut scuze față de Sir Alan Duncan și că într-un comunicat remis de misiunea diplomatică de la Londra se arată că afirmațiile lui Masot sunt „absolut inacceptabile”. Potrivit documentului, el nici măcar nu ar ar avea statut de diplomat, fiind doar un funcționar angajat pe un post de debutant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *