Angajaţi din sute de primării din comune vor fi în grevă de avertisment

Sursă foto: Facebook/ Federatia Columna

Ministerul Muncii a fost notificat cu privire la acest demers, care ar putea fi continuat cu o grevă generală de luni, 5 februarie.

Angajaţi din sute de primării din comune vor fi astăzi în grevă de avertisment. Cei afiliaţi la Federaţia Sindicală „Columna – Solidaritatea Comunelor şi Oraşelor din România”, reprezentativă pentru sectorul administraţiei publice, vor opri lucrul timp de două ore la prânz.

Principala lor nemulţumire este legată de salarii. Ministerul Muncii a fost notificat cu privire la acest demers, care ar putea fi continuat cu o grevă generală de luni, 5 februarie.

Unul dintre liderii sindicali, Ştefan Sbiera, despre solicitările funcţionarilor din primării.

Ştefan Sbiera: Revendicările noastre sunt unele foarte simple şi de bun simţ. Cerem respectarea legii şi pentru cei din administraţia locală. Cerem să avem un calendar clar pentru noua lege a salarizării, care trebuia adoptată de anul trecut. În principiu, vrem să /…/ înlăture inechităţile şi discriminările între aceleaşi categorii de bugetari. Astea sunt, în linii mari, doleanţele noastre cu care mergem la guvern. Suntem invitaţi la negocieri, o să vedem cu ce rezultate putem pleca de acolo. Este o primă discuţie, probabil vor mai fi şi altele dacă nu vom găsi înţelegere de la bun început.

Realizator: Aproape 11.000 de angajaţi din peste 800 de primării din ţară au semnat pentru declanşarea grevei, conform notificării Federaţiei Sindicale „Columna-SCOR”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: