Skip to content
Coronavirus

Angajații Comisiei de Învățământ din Senat au fost trimiși acasă, din cauza unei suspiciuni de coronavirus

G4media

Președintele Comisiei de Învățământ din Senat, Liviu Pop, le-a transmis parlamentarilor membri ai comisiei că tot personalul a fost trimis acasă după ce s-a descoperit că soțul unei angajate este coleg la OSIM cu femeia confirmată ca fiind infectată cu coronavirus.

Vineri a fost depistată pozitiv la Coronavirus o angajată de la OSIM, unde lucrează soțul unei doamne angajate la Comisia pentru Învățământ din Senat. Preventiv, toți angajații Comisiei au fost trimiși acasă până la noi directive. In acest context, există posibilitatea să nu putem ține ședința de săptămâna aceasta. Vă mulțumesc pentru înțelegere”, a fost mesajul transmis de Liviu Pop senatorilor din Comisia de Învățământ.

Alertă de coronavirus este și la Palatul Victoria. Autoritățile fac verificări cu privire la posibili contacți ai femeii confirmate ieri cu coronavirus din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României.

În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se precizează într-un anunț transmis de Guvern.

Surse guvernamentale au explicat pentru G4Media.ro că este vorba despre două persoane de la Palatul Victoria care au intrat în contact, une direct, alta indirect, cu femeia confirmată ieri cu coronavirus.

Astfel, un angajat al Direcției pentru Strategii Guvernamentale a intrat în contact direct cu respectiva persoană. Drept urmare, tot personalul Direcției a fost instruit să stea acasă.

Cea de-a doua suspiciune vizează o bucătăreasă de la Palatul Victoria al cărei fiu lucrează în același loc cu femeia infectată, adică șa OSIM. Tânărul locuiește în aceeași casă cu mama sa. Deocamdata, au precizat sursele citate, nu există confirmare de infectare cu coronavirus pentru niciuna dintre cele două persoane.

Femeia de 42 de ani confirmată ieri cu coronavirus a fost cel de-al 14-lea caz din România. Ea este un contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de sâmbătă, potrivit G4media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *