Skip to content
Politică

Angajații Dacia, în incertitudine. Ce li se pregătește

În pline negocieri pentru noi majorări salariale, conducerea Dacia le transmite celor 14 mii de angajaţi ai uzinei de la Mioveni că producţia va scădea anul viitor şi îi avertizează că fabrica din Maroc poate prelua din producţia de la Mioveni.

Mesajul şefilor de la Dacia vine şi în contextul declanşării unui amplu program de automatizare la uzină. Planul conducerii este ca gradul de automatizare să ajungă de la 5% la 20% până în 2018, ceea ce va însemna că se vor face disponibilizări, informează realitatea.net.

Într-o informare adresată celor 14 de mii de angajaţi, cei de la Dacia vorbesc despre pierderea terenului pe 9 din primele 10 pieţe. În Uniunea Europeană, cota de piaţa a Dacia este de 2,7% după primele 10 luni ale anului, în uşoară scădere faţă de anul trecut.

În condiţiile în care se poartă discuţii despre un nou contract colectiv de muncă, şefii Dacia le arată angajaţilor sperietoarea din Tanger, scrie digi24.ro.

În acest an, uzina Renault de la Tanger a început fabricaţia şi cu al treilea schimb. Uzina din Maroc a ameliorat performanţele şi a optimizat costurile de fabricaţie, ceea ce îi dă posibilitatea de a prelua volume suplimentare„, se arată într-o informare a Dacia către angajați.

Anul viitor, uzina Dacia de la Mioveni va produce cu 9% mai puţine maşini decât anul acum.

Producţia ar urma să fie ceva mai mică decât în 2015, care este un an-record”, a spus Nicolae Maure, președinte-director general la Dacia.

„Problema Dacia pentru orice nou model este cât de ieftin îl poţi scoate. Dacă încerci să îl vinzi la sub 6.000 de euro, de exemplu, este imposibil să te conformezi normelor de siguranţă, iar dacă vorbim şi de poluare, acum cu scandalul Volkswagen este şi mai complicat”, atrage atenția Vlad Barză, specialist în piața auto, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *