Angajaţii din Ministerul Culturii şi cei din Direcţiile Judeţene pentru Cultură au intrat în grevă japoneză

Ministerul Culturii
Sursa foto: Inquam / Octav Ganea

Angajaţii din Ministerul Culturii şi cei din Direcţiile Judeţene pentru Cultură intră în grevă japoneză timp de o săptămână, anunţă Sindicatul Culturalia afiliat Blocului Naţional Sindical.

„Sindicatul Culturalia apelează la această formă de protest pentru că Guvernul României trebuie să înţeleagă că nu se mai poate continua cu această indiferenţă faţă de salariaţii Ministerului Culturii şi salariaţii din Direcţiile Judeţene pentru Cultură. Membrii Sindicatului Culturalia merită să aibă aceleaşi drepturi, precum colegii din alte instituţii, dat fiind că absolut nimic nu ne diferenţiază profesional, doar salariile! Avem numai obligaţii la fel, din păcate. Vom continua să ne facem auziţi prin aceste proteste, pentru că da, noi suntem puţini şi „neimportanţi”, însă vom avea şi noi un cuvânt de spus cât de curând. Poate atunci când vom refuza să mai emitem avize sau să organizăm Ziua Culturii sau multe alte evenimente de importanţă naţională”, se arată în comunicatul sindicaliştilor.

Potrivit acestora, domeniul culturii nu mai reprezintă de mult timp nicio prioritate pentru statul român, deşi este prevăzut în Strategia Naţională de Apărare a Ţării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: