Skip to content
Politică

Angajații din penitenciare continuă protestele

www.udayavani.com

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) declanşează, joi, acţiuni de protest în patru penitenciare din ţară, la Târgu Jiu, Vaslui, Jilava și Tulcea.

Oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă din puşcării şi se plâng că în timp ce pentru deţinuţi se găsesc bani şi soluţii pentru a le îmbunătăţi condiţiile de detenţie, pentru gardieni nu se întâmplă nimic.

Astfel, aproximativ 500 de angajați din penitenciare sunt așteptați la manifestaţiile în care vor solicita inclusiv demisia ministrului justiției pentru incompetență și lipsă de interes, potrivit B1.ro
Mai mult, Sorin Dumitrașcu, lider sindical ANP, a făcut precizări pentru Știrile B1TV. „Ne așteptăm ca ministrul Justiției să înțeleagă că sunt probleme serioase în penitenciare ce țin nu doar de deținuți ci și de personalul pușcăriilor” a afirmat acesta.

„Sper ca rațiunea să învingă și să avem o discuție serioasă cu ministrul Justiției care nu a vrut la Gherla să discute, venise pregătită doar pentru declarații de presă. Sper ca măcar în viitorul apropiat să putem avea discuții serioase. Domeniul în care lucrăm este de așa natură încât să credem în oameni, credem că dacă deținuții se pot îndrepta, credem și că ministrul se poate îndrepta” a mai spus Sorin Dumitrașcu.

„Datoria noastră este să continuăm până reușim, vom face pichetări la penitenciare, la minister, chemări în instanță. Vom merge până la capăt și vom folosi toate căile legale și firești” a încheiat liderul sindical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *