Angajații din primării vor bani mai mulți și amenință cu grevă. Ei propun să fie cu 30% mai puțini consilieri locali

Sursă foto: sindicatulscor.ro

Și angajații din primării ar urma să se alăture protestelor fermierilor și transportatorilor. Ei amenință cu greva generală în 5 februarie, potrivit unor surse.

Sindicaliștii SCOR, care reprezintă interesele angajaților din comune, vor veni în 25 ianuarie la București, ca să notifice Guvernul cu privire la declanșarea grevei pe 5 februarie.

Principala reglementare este legată de creșterea salariilor. Angajații spun că salariile sunt blocate la nivelul din grila din 2021 și vor să treacă la grila din 2022.

Sindicaliștii susțin că angajații din primăriile mici au salarii mult prea mici față de cei din administrațiile din municipii/orașe.

De asemenea, ei vor ca asistenții personali (în jur de 62.000 de angajați) să fie finanțați exclusiv de către Guvern. În prezent, Executivul susține până la 90% din salariile acestora, iar restul de 10% ar veni de la primărie. Sindicaliști sunt nemulțumiți de ideea comasării comunelor mici și spun că nu așa se fac economii. În schimb, ei propun reducerea numărului de consilieri locali cu 30%.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL