Angajații din Sănătate continuă seria protestelor. Când va fi declanșată greva generală

foto: captura video
foto: captura video

Consiliul de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară”, întrunit în perioada 22-25 iunie 2023, a decis continuarea protestelor pentru susținerea revendicărilor și actualizarea calendarului acțiunilor de protest.

Acțiunile de protest aflate în desfășurare vor fi continuate și accentuate. La ora actuală Federația „Solidaritatea Sanitară” are în plină desfășurare protestul numit ”Demisia din contractele de gărzi suplimentare” (CIM-urile cu timp parțial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază), la care au aderat până în acest moment 1128 de medici. Această acțiune își arată deja primele rezultate, mai multe spitale mari anunțând că nu vor putea acoperi gărzile din cauza acestei forme de protest.

Programul noilor acțiuni de protest 

– 29 iunie 2023 – Lansarea unui protest inovativ și transmiterea solicitărilor de încheiere a Acordului și Procedurii pentru grevă

– 06 iulie 2023 – Pichetarea unităților sanitare din țară

– 12 iulie 2023 – Organizarea unui nou Miting național al angajaților din Sănătate în Piața Victoriei.

– 19 iulie 2023 – Greva de avertisment

– 27 iulie 2023 – Greva generală

În cadrul procedurii desfășurate pentru a decide declanșarea grevei Consiliul de Coordonare al Federației „Solidaritate Sanitară” a constatat că nu toți angajații care au semnat pentru grevă au făcut acest lucru utilizând formulare organizației, această situație riscând să ridice suspiciuni privind legalitatea declanșării grevei. Situația a fost determinată de faptul că a doua federație reprezentativă a început strângerea semnăturilor pentru grevă înaintea Federației „Solidaritatea Sanitară”, o bună parte dintre angajați fiind convinși ca au semnat deja pentru grevă în cadrul acțiunii noastre, deși au făcut acest lucru pe alte formulare. In unele cazuri angajații ne-au trimis semnăturile date pentru grevă pe formularele acelei federații. În condițiile în care cea de-a doua federație reprezentativă din Sănătate nu se află în conflict colectiv de muncă (nu intenționează declanșarea unei greve), Consiliul de Coordonare a decis că acordul pentru grevă riscă să fie considerat ca fiind viciat deoarece este dat altei organizații, neputând fi luate în considerare acele semnături. De asemenea, Consiliul de Coordonare al FSSR a constatat existența solicitărilor de la multe unități pentru a prelungi perioada de culegere a semnăturilor, motivată de intenția de a corecta această situație”, a transmis FSSR într-un comunicat de presă, potrivit stirileprotv.ro.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: