Angajaţii Guvernului au întrerupt lucrul pentru o oră, fiind nemulţumiţi de politica salarială discriminatorie

Guvern Romania
Sursa foto: gov.ro

Angajaţii Guvernului au întrerupt lucrul, joi după-amiază, reclamând ”modul în care conducerea instituţiei promovează o politică salarială discriminatorie” faţă de alte instituţii. Protestul spontan ar urma să dureze o oră.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a transmis, într-un comunicat de presă, că angajaţii din Aparatul de lucru al Guvernului au declanşat un nou protest spontan, joi, începând cu ora 15.00. Astfel, aceştia au întrerupt lucrul timp de o oră.

”Acesta este al doilea protest spontan prin care angajaţii Guvernului României îşi manifestă nemulţumirea faţă de modul în care conducerea instituţiei promovează o politică salarială discriminatorie în raport cu alte instituţii aflate în subordine sau coordonare. Atragem atenţia că orice demers sau tentativă de intimidare a salariaţilor care participă la acest protest vor fi tratate de către organizaţia noastră cu maximă celeritate, vor fi sesisate toate instituţiile abilitate să protejeze dreptul constituţional al salariatului de a protesta, inclusiv instituţii europene”, a precizat sursa citată.

În semn de solidaritate, la protest vor participa şi angajaţi ai Senatului.

Un protest similar a fost declanşat, luni, de salariaţii din Aparatul de lucru al Guvernului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: