Angajații Metrorex, care iau și „spor de tunel”, amenință cu greva. Un dispecer câştigă 10.000 lei

Metrou Bucureşti
Sursa foto: Facebook / Metrorex

Angajații Metrorex amenință cu greva şi organizează un protest, la Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. „Memorandumul aprobat de către Guvernul României nu a rezolvat toate solicitările noastre”, spun sindicaliştii.

Se va circula greu în București deoarece angajații Metrorex care iau și „spor de tunel” amenință cu greva. Un dispecer câştigă 10.000 lei, un economist ia 7.000 de lei, un administrator de bază 10.000 de lei.

„Memorandumul aprobat de către Guvernul României nu a rezolvat toate solicitările noastre. De aceea, așa cum am spus, lupta este continuă și permanentă”, transmite USLM – Unitatea Sindicatul Liber din Metrou.

Pe 13 noiembrie 2023, sindicaliștii de la Metrou au protestat în fața Guvernului, nemulțumiți de prevederile Legii 296/2023, intrată în vigoare de la 1 noiembrie.

Angajații Metrorex amenință cu greva. Un dispecer câştigă 10.000 de lei

Acum nouă zile, salariaţii de la Metrou Bucureşti doreau să fie exceptați de la prevederile Legii 296 /2023, să li se acorde în continuare bonuri de masă, să nu li se taie bonificațiile și primele.

De asemenea, să nu li se taie sporurile. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a înaintat un memorandum, în şedinţa Guvernului, conform căruia angajații de la Metrou să fie exceptați de la prevederile Legii 296/2023.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: