Skip to content
Politică

Angajații RADET, protest de amploare în fața Guvernului. Vezi ce nemulțumiri au

" "

Angajații RADET, protest de amploare în fața Guvernului. Vezi ce nemulțumiri au.

Astfel, aproximativ 200 de sindicaliști din RADET București vor protesta, în cursul zilei de miercuri, în fața Guvernului, nemulțumiți de situaţia gravă generată de poprirea de 100% impusă de către Electrocentrale Bucureşti, pe conturile regiei, informează Antena3.ro

" "
" "

Comunicatul RADET:

”Neridicarea popririi de 100% impusă de către Electrocentrale Bucureşti pe conturile RADET de la data de 01 aprilie 2016 conduce la noi acţiuni de protest ale Sindicatului Liber Independent din RADET Bucureşti.

Aproximativ 200 de membri ai Sindicatului Liber Independent din RADET Bucureşti vor picheta începând de astăzi, 25 mai 2016, între orele 12.00 -14.00, Guvernul României (în faţa Muzeului Antipa), acţiunea având ca scop soluţionarea situaţiei grave generată de poprirea de 100% impusă de către Electrocentrale Bucureşti, pe conturile regiei.

Nerezolvarea acestei situaţii devine catastrofală pentru cetăţenii Bucureştiului. Menţinerea popririi de 100% pe conturile RADET, lasă regia fără cea mai mică rezervă de bani, blocând toate activităţile necesare reparaţiilor în sistem, inclusiv cele de intervenţii la avariile care se produc zilnic. Am acţionat pe toate planurile. Am avut întâlniri cu toţi reprezentanţii instituţiilor implicate în această situaţie, mai putin cu Ministrul Energiei care nu vrea sa audă de pichetările sindicaliştilor şi nici de motivul acestora. Fără nici un rezultat.

Am fi organizat acţiunile de protest în faţa Ministerului Energiei, însă, din motive tehnice, Comisia de autorizare a evenimentelor şi acţiunilor cetăţeneşti a declinat cererea noastră. Începând de astăzi până pe 30 mai pichetăm în faţa sediului Guvernului României.

RADET este determinat să lupte pe toate planurile. Astfel, avem şi acţiuni în instanţă ce contestă modalitatea de stabilire a preţurilor pentru energie electrică şi termică în centralele de cogenerare de înaltă eficienţă, modalitate ce favorizează energia electrică.  Nu ne vom opri până când nu se va înţelege că RADET trebuie privit dincolo de interesele politice şi că este un serviciu vital locuitorilor unei capitale europene”, a declarat Ioana Stoica, Preşedintele Sindicatului Liber Independent din RADET Bucureşti.”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *