Angel Tîlvăr, despre Prezenţa militarilor finlandezi în România

Sursă foto: Facebook/ Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, marţi, la ceremonia de certificare a detaşamentului finlandez pentru executarea misiunilor de Poliţie Aeriană Întărită în România, că prezenţa acestora în România este dovada faptului că legăturile dintre aliaţi, în ceea ce priveşte eforturile de consolidare a flancului estic, ”nu au fost niciodată mai puternice”.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a participat, marţi, în Baza 57 Aeriană ”Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino” de la Mihail Kogălniceanu, la ceremonia de certificare a detaşamentului Forţelor Aeriene Finlandeze, aflat în România pentru a executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită sub comandă NATO. Ceremonia a avut loc în prezenţa locţiitorului şefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Dragoş Dumitru Iacob, a ambasadoarei Finlandei la Bucureşti, Leena Liukkonen, a şefului Statului Major al Forţelor Aeriene Române, generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi, şi a locţiitorului comandantului Centrului NATO de Operaţii Aeriene Combinate (CAOC) Torrejon, generalul de brigadă Avraam Kazantzoglou. Tîlvăr a mulţumit, în discursul său, membrilor detaşamentului finlandez pentru angajamentul asumat în vederea executării acestui tip de misiuni pe teritoriul naţional şi aliat, pentru prima dată de la aderarea acestei ţări la Alianţă.

”Prezenţa dumneavoastră în România este dovada faptului că legăturile dintre ţările NATO în ceea ce priveşte eforturile de consolidare a flancului estic nu au fost niciodată mai puternice. Este şi o dovadă incontestabilă a determinării ambelor ţări, alături de întreaga alianţă, de a coopera ca parteneri de încredere la niveluri pe care nu le-am fi putut imagina acum 30 de ani, dată fiind situaţia actuală de securitate de la graniţele noastre”, a afirmat el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: