Angel Tîlvăr: Parteneriatul strategic cu SUA rămâne vital pentru securitatea noastră națională

angel tilvar
Sursă foto: Facebook / Angel Tilvar

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat, în cadrul unei întrevederi cu senatoarea americană Tammy Duckworth, că parteneriatul strategic cu SUA rămâne vital pentru securitatea naţională.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis, marţi, AGERPRES, Angel Tîlvăr a primit, luni, vizita senatoarei americane Tammy Duckworth, membră în Comisia pentru Forţe Armate a Senatului SUA.

Agenda întâlnirii, arată sursa citată, a cuprins discuţii legate de principalele ameninţări de securitate în regiunea Mării Negre, de impactul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina asupra securităţii euro-atlantice şi globale, precum şi aspecte importante referitoare la cooperarea româno-americană în domeniul apărării.

„Ministrul Apărării Naţionale a punctat importanţa relaţiei strategice cu SUA, subliniind faptul că România susţine prezenţa trupelor americane pe teritoriul său. În contextul agresiunii ruse, au fost subliniate cooperarea în contextul sprijinului pentru Ucraina şi nevoia de a continua acest efort, pe termen lung. În context, a fost evidenţiată necesitatea susţinerii Republicii Moldova, stat expus constant la ameninţările de tip hibrid”, se precizează în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: