Skip to content
Politică

Angela Filote îi învață pe români cum să-și aleagă viitorul președinte

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, le spune românilor cum să-și aleagă viitorul președinte, în cadrul unui interviu publicat în publicația „Buletin de Europa”.

Astfel, ambasadoarea CE este de părere că în rândul românilor sunt mulți care nu consideră niciun candidat demn de funcția de șef al statului.

„Știu că este încă frecvent acest citat din Caragiale: «Eu cu cine votez?» care implică nu «l’embaras du choix» (adică indecizia între mai mulți candidați buni), ci opusul lui. Eu cred însă că e destul de ușor, dacă aplici o grilă de performanță candidaților”, a declarat Angela Filote.

Astfel, diplomatul recomandă cetățenilor români să voteze la alegerile prezidențiale ținând cont de cele Zece Porunci biblice.

„Se poate adapta chiar Decalogul: să nu furi, să nu ucizi, să nu râvnești la bunul altuia, să nu minți, să nu iei în deșert statul de drept etc.”, a adăugat ambasadoarea CE.

Nu în ultimul rând, întrebată cu cine va vota, Angela Filote a răspuns că va vota cu „cel mai pro-european dintre candidați”.

„Cu cel mai pro-european dintre candidați: care nu a furat, nu a râvnit la bunul altuia, nu a mințit, nu a luat în deșert statul de drept etc.”, a conchis Angela Filote.

 

2 comentarii la “Angela Filote îi învață pe români cum să-și aleagă viitorul președinte

  1. De acord cu dna.Maria.Dar n-are sustinere.Cum zic marii „specialisti” : n-are „bazin”!Atunci se va recurge,probabil,fie la absenteism,fie la vot util(urmatorul candidat,in preferintele alegatorului).Ambele regretabile,dar astea sunt pacatele votului uninominal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *