Skip to content
Internațional

Angela Merkel: Cele 27 de state membre UE vor lupta până în ultima zi pentru un Brexit cu acord

Germania vrea să lupte până la final pentru un acord de Brexit, în cooperare cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, a declarat joi cancelarul Angela Merkel, citat de dpa.

Toate cele 27 de state care vor rămâne în UE vor lupta până în ultima zi pentru a se asigura că Marea Britanie nu iese din blocul comunitar fără acord, a declarat Merkel în cadrul unei conferinţe găzduite de puternicul sindicat IG Metall la Nurnberg.

Afirmaţiile cancelarului german au loc după ce guvernul de la Londra a difuzat informaţii conform cărora Angela Merkel a avut o poziţie nouă în chestiunea nord-irlandeză în această săptămână într-o convorbire cu prim-ministrul britanic Boris Johnson care a făcut un acord imposibil. Berlinul a infirmat aceste informaţii.

În eventualitatea unui Brexit dezordonat, procesul ar trebui să fie cât mai suportabil posibil pentru indivizi, a spus Merkel.

Încercăm să reducem la minim efectele negative în ambele ţări, chiar dacă are loc o ieşire dezordonată„, a afirmat ea, pronunţându-se în favoarea călătoriilor fără viză şi a păstrării beneficiilor de securitate socială şi de pensie, informează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *