Skip to content
Politică

Angela Merkel: Sancţiunile împotriva Rusiei rămân inevitabile

Cancelarul german Angela Merkel a insistat, joi, că suveranitatea Ucrainei rămâne un obiectiv pentru Europa şi a asigurat că sancţiunile împotriva Rusiei rămân „inevitabile” până când acest obiectiv va fi îndeplinit.

Obiectivul acţiunii noastre este şi rămâne o Ucraină suverană şi unită teritorial, care să-şi poată decidă viitorul„, a declarat Angela Merkel, într-un discurs susţinut în Bundestag.

Angela Merkel a insistat, de asemenea, că Europa este în continuare interesată să menţină dialogul cu Moscova, iar obiectivul este „cooperarea europeană în materie de securitate cu Rusia, nu împotriva Rusiei”. „Până când acest obiectiv va fi atins (…) sancţiunile rămân inevitabile”, a subliniat Merkel.

Ea a reafirmat că nu este avută în vedere o soluţie militară pentru conflictul ucrainean şi a pledat pentru susţinerea politică şi economică a Ucrainei, care, la rândul său, trebuie să-şi „modernizeze economia, să consolideze statul de drept şi să combată corupţia”.

Liderii UE participă joi la Bruxelles la un summit european consacrat viitorului relaţiei UE cu Moscova, pe fondul adâncirii crizei economice în Rusia şi a situaţiei tensionate cu privire la criza din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *