Skip to content
Sport

Anghel Iordănescu își cere pensia specială înapoi, în instanță. Fostul senator PSD a dat în judecată Parlamentul

Facebook
" "

Anghel Iordănescu, fost senator în două mandate și antrenor de fotbal, nu tolerează legea eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor. Din acest motiv, „Tata Puiu” a decis să acționeze în instanță, informează PlaySport.

Din martie 2021 au fost eliminate pensiile speciale ale foștilor parlamentari. Anghel Iordănescu se număra printre cei 821 de foști demnitari care încasa o sumă consistentă de la statul român, în baza celor două mandate de senator, 2004-2008, 2008-2012.

" "
" "

Nemulțumit pentru că nu a mai încasat pensia specială, Anghel Iordănescu a decis să dea în judecată Parlamentul României. S-au alăturat demersului și Victor Babiuc, fost ministru al Apărării și Florin Georgescu, actual vicepreședinte al BNR și fost ministru de Finanțe. Lista este completată de mai mulți foști senatori și deputați care s-au adresat Tribunalului București, Secția a VII-a a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale.

Anghel Iordănescu încasa de la statul român două pensii-speciale-151075.html”>pensii speciale

120.000 de lei încasa Anghel Iordănescu în septembrie 2020, sumă reprezentând două pensii-speciale-151075.html”>pensii speciale, potrivit Ziare.com.

Anghel Iordănescu a fost parlamentar PSD, partid din care și-a dat demisia în anul 2009. În opt ani de mandat, „Generalul” a avut doar 19 inițiative legislative, concretizate în trei legi. În primul mandat a avut doar trei proiecte legislative, două respinse definitiv, iar unul retras de Senat.

În primul mandat, senatorul Iordănescu a avut o singură luare de cuvânt în plen, iar în cel de-al doilea, două. Dintre cele trei, două au reprezentat depunerea jurământului, cu mâna pe Biblie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *