Skip to content
Europa

Anglia redeschide școlile de astăzi, dar mulți părinți intenționează să își țină copiii în continuare acasă

twitter

Școlile din Anglia se redeschid luni după o pauză de 10 săptămâni, cauzată de pandemia de coronavirus, însă mulți părinți intenționează să își țină copiii acasă în continuare, de teamă că măsurile de relaxare sunt prea bruște, transmite Reuters.

Relaxarea înseamnă pentru englezi redeschiderea treptată a școlilor, permisiunea adunărilor în grupuri de până la șase persoane, în aer liber, redeschiderea piețelor și reluarea unor competiții sportive, fără spectatori. Înscă, în condițiile în care Marea Britanie a înregistrat una dintre cele mai mari rate ale mortalității, mulți sunt îngrijorați că relxarea este prea bruscă, temându-se de un al doilea val al epidemiei de coronavirus.

Experții în domeniul sănătății care au consiliat guvernul au avertizat că este nevoie în continuare de prudență. Guvernul a încercat să găsească o soluție de compromis astfel încât să repornească economia lovită puternic de pandemia de coronavirus, ca urmare a carantinei, fără însă a risca un nou vald de infecții.

Potrivit unui sondaj realizat de Fundația Națională pentru Cercetare în Educație, directorii de școli estimau că 46% dintre părinți nu își vor trimite copiii la cursuri, scrie hotnews.ro.

Marea Britanie a înregistrat oficial peste 38.000 de morți, în timp ce alte date vorbesc despre 48.000 de victime, notează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *