Skip to content
Economie Societate

ANI: 90 de conflicte de interese în achiziții publice prevenite, sute de milioane de lei salvate

Jurnal Aradean

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a emis, în perioada iunie 2017 – 31 martie 2019, prin sistemul Prevent, 90 de avertismente de integritate pentru potenţiale conflicte de interese în proceduri de achiziţie publică, în valoare totală de aproximativ 148 de milioane de euro. De asemenea, în primele trei luni ale acestui an, au fost emise 13 avertismente de integritate, în valoare totală de aproximativ 33 de milioane de euro, scrie news.ro.

Prin intermediul sistemului Prevent, Agenţia Naţională de Integritate a emis, în perioada 20 iunie 2017 – 31 martie 2019, 90 de avertismente de integritate pentru potenţiale conflicte de interese în proceduri de achiziţie publică în valoare totală de 704,74 milioane lei (aprox. 148 milioane euro)”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de ANI.

Sursa citată precizează că potenţialele conflicte de interese semnalate de sistem se referă la proceduri de achiziţie publică derulate de consilii judeţene, primării, instituţii publice de la nivel central şi local, precum şi companii/societăţi comerciale la care statul este acţionar majoritar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *