ANI a constatat că şase funcţionari publici s-au aflat în conflict de interese sau în incompatibilitate

ANI
Sursa foto: Facebook

Managerul interimar al Spitalului Orăşenesc Oraviţa, Mircea Popescu, a fost găsit de ANI în incompatibilitate întrucât a exercitat simultan şi funcţia de consilier local al unei comune. Totodată, inspectorii ANI au constatat că un fost auditor superior în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală s-a aflat în incompatibilitate întrucât a fost şi director economic în cadrul unei societăţi.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă, joi, într-un comunicat de presă, că a constatat conflictul de interese de natură administrativă sau starea de incompatibilitate, în cazul a 6 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.

Astfel, reprezentanţii ANI afirmă că Mircea Popescu, manager interimar al Spitalului Orăşenesc Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 decembrie 2020 – 18 septembrie 2023, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de manager interimar al Spitalului Orăşenesc Oraviţa şi funcţia de consilier local în cadrul CL al comunei Lupac, judeţul Caraş-Severin, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

De asemenea, Daniela Dinu, secretar general al comunei Albeşti, judeţul Constanţa, s-a aflat în conflict de interese administrativ, întrucât, în perioada 2021-2022, în exercitarea funcţiei publice de conducere, a contrasemnat pentru legalitate două acte administrative în baza cărora a fost desemnată preşedinte al comisiilor de concurs organizate la nivelul instituţiei angajatoare, activităţi în urma căreia a încasat venituri.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL