ANI a sesizat Parchetul privind directorul APIA Ialomița, bănuit că i-a delegat soției sale atribuții de control

Sursa foto: ANI

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că a sesizat Parchetul în cazul directorului executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Ialomiţa, Virgil Valentin Dorobanţu, deoarece acesta este suspectat că i-a delegat soţiei sale atribuţii de control la un compartiment aflat în subordinea sa directă.

“Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire de către Dorobanţu Virgil Valentin a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal. Ulterior numirii sale în funcţia de director executiv, persoana evaluată a delegat soţiei sale atribuţii de control aferente unui compartiment aflat în subordinea sa directă”, au transmis reprezentanţii ANI.
De asemenea, inspectorii de integritate au constatat că Daniel Vasile Crăciun, auditor în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 mai 2021 – 04 mai 2022, “întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică de auditor în cadrul A.N.A.F şi funcţia contractuală de auditor intern în cadrul unei societăţi, atribuţiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate de către acesta în calitate de funcţionar public”.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL