Skip to content
Politică

ANI face o schimbare radicală după arestarea lui Horia Georgescu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) face o schimbare radicală după arestarea fostului preşedinte al instituţiei, Horia Georgescu, în dosarul ANRP, în care este cercetată şi fostul procuror-şef al DIICOT, Alina Bica.

Consiliul Naţional de Integritate (structura care supraveghează activitatea ANI) a început procedura de selecţie a viitorului preşedinte al Agenţiei, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul acestei instituţii.

Urmaşul lui Horia Georgescu (trimis în judecată în dosarul ANRP) va fi desemnat după susţinerea unei probe scrise şi a unui interviu.

„Concursul pentru ocuparea funcţiei de președinte al Agenţiei Naţionale de Integritate constă într-o probă scrisă şi în susţinerea interviului, astfel:

– Proba scrisă se susţine în ziua de luni, 24 august 2015, ora 1200, la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate;

– Susținerea interviului va avea loc în ziua de vineri, 11 septembrie 2015, ora 1100, la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Dosarele de candidatură se depun până la data de 22 iulie 2015, de luni până vineri, între orele 0900 – 1630, la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, situat în Bulevardul Lascăr Catargiu  nr. 15, sector 1, Bucureşti. Acestea vor conţine documentele prevăzute la art. 12 din Regulamentul de desfăşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi/sau vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate, aprobat prin Hotărârea C.N.I. nr. 2/2007.

Planurile de management pe baza cărora se vor susţine interviurile se depun la sediul Agenţiei, în aceleaşi condiţii ca dosarele de candidatură, începând cu data de 24 iulie 2015, până pe data de 14 august 2015, între orele 0830 – 1630.

Procedura de selecţie constă în parcurgerea etapelor prevăzute de Legea nr. 144/2007, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi de Regulamentul de desfăşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi/sau vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate, adoptat prin Hotărârea nr. 2/2007 a Consiliului Naţional de Integritate, cu modificările şi completările ulterioare”, menţionează comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *