Skip to content
Politică

ANI „lovește” din nou: Aleși locali, în stare de incompatibilitate și conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 3 aleși locali, după cum urmează:

1. NEAG FLORIN, Consilier Județean în cadrul Consiliului Județean Sibiu, Județul Sibiu – INCOMPATIBILITATE

Începând cu data de 10 iunie 2017 exercită simultan funcția de consilier județean și pe cea de director general adjunct în cadrul unei societăți comerciale, având ca acționar unic Consiliul Local Mediaș, în cadrul căreia a realizat venituri în valoare de 90.039 lei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ.

2. SĂLĂGEAN VALER, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Mociu, Județul Cluj – INCOMPATIBILITATE

În perioada octombrie 2016 – noiembrie 2018, două societăți comerciale în cadrul cărora persoana evaluată a deținut funcția de administrator, respectiv calitatea de asociat, au desfășurat operațiuni comerciale cu Comuna Mociu, județul Cluj, prin emiterea unui număr de 16 facturi fiscale, în valoare de 52.150,37 lei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

3. URSACHE IONELA, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Oțeleni, Județul Iași – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local din data de 28 mai 2017 privind aprobarea colaborării între Consiliul Local și Centrul Diecezan Caritas Iași, în vederea încheierii unui contract de furnizare a serviciilor social-medicale. De asemenea, ulterior adoptării Hotărârii, persoana evaluată a încheiat în data de 04 iulie 2017 un contract individual de muncă cu Centrul Diecezan Caritas Iași.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, ale art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75 din Legea nr. 393/2004.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *