ANI îl acuză pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, de conflict de interese

Primarul Dominic Fritz
Sursa: INQUAM PHOTOS / VIRGIL SIMONESCU

Primarul Timişoarei Dominic Fritz s-a aflat în conflict de interese administrativ după ce a luat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică, iar ulterior a întocmit un act administrativ în folosul societăţii reprezentată de acea persoană, anunţă miercuri Agenţia Naţională de Integritate (ANI). De asemenea, prefectul de Giurgiu Florentina Stănculescu se află în incompatibilitate, deşinând şi funcţia de vicepreşedinte al PSD Giurgiu.

Conform ANI, prefectul de Giurgiu, Florentina Stănciulescu, ”se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 noiembrie 2022, întrucât, exercită funcţia de vicepreşedinte al unui partid politic simultan cu deţinerea funcţiei publice din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, încălcând astfel prevederile art. 98, alin (2) din Legea nr. 161/2003”.

De asemenea, primarul Timişoarei Dominic Fritz s-a aflat în conflict de interese administrativ.

”Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societăţii reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, precizează ANI.

Neculai Mocanu, consilier local la Râşnov s-a aflat în conflict de interese adminuistrativ întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea şi aprobarea unui număr de 13 Hotărâri de Consiliul Local. în favoarea societăţii în care deţinea calitatea de asociat şi funcţia contractuală de inspector şi din care făcea parte şi soţia acestuia.

”Astfel, în perioada 2020-2022, de pe urma calităţilor deţinute, aceştia au realizat împreună venituri de natură salarială în cuantum de 93.094 lei”, conform ANI.

Tot în conflict de interesea administrayiv s-a aflat un consilier local din Sânnicolau Român, judeţul Bihor, Cristian Gheorghe Trifan, care, în perioada exercitării mandatului de consilier local, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la adoptarea Hotărârii C.L. din 26 martie 2021 privind însuşirea Raportului de evaluare a 5 imobile situate în comuna Sânnicolau Român.

”Ulterior adoptării Hotărârii C.L., TRIFAN CRISTIAN – GHEORGHE (în calitate de concesionar) a încheiat cu comuna Sânnicolau Român, reprezentată legal prin primar (în calitate de concedent), un contract de concesiune pentru un imobil – teren extravilan situat în proprietatea privată a comunei Sânnicolau Român şi în administrarea C.L Sânnicolau Român.Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 şi art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), alin. (2) şi alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019”, notează ANI.

Gheorghe Crilşan dumitru, consilier local la Vadu Moţilor, judeţul Alba s-a aflat în conflict de interese administrativ, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, având un interes personal în problema supusă dezbateriilor, a participat la deliberarea şi adoptarea a 7 Hotărâri ale Consiliului Local Vadu Moţilor, în favoarea societăţii comerciale în cadrul căreia este angajat, încălcând prevederile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: