Skip to content
Politică

ANI, în război deschis cu Parlamentul. Ce somație au primit și ce riscă conducerile celor două Camere

Inspectorii Agenției de Integritate reiterează către conducerile celor două Camere somația de a lua act de incompatibilitățile unui număr de doi parlamentari, precizând inclusiv faptul că Akos Mora, senator PNL și Ștefan Stoica, deputat PDL, trebuie să restituie toate drepturile salariale încasate, altfel ne confruntăm cu încălcarea legilor penale.

Iată comunicat ANI remis PSnews.ro:

”Agenția Națională de Integritate s-a adresat conducerii celor două camere ale Parlamentului cu privire la punerea în aplicare a deciziilor Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul senatorului Mora Akos Daniel și a deputatului Stoica Ștefan Bucur. În situația în care deciziile Î.C.C.J. nu vor fi aplicate cu celeritate, în sensul dispunerii sancțiunilor disciplinare de revocare din funcție, Agenția va proceda la aplicarea de sancțiuni contravenționale persoanelor care au în atribuții ducerea la îndeplinire a sentinței judecătorești, precum și la sesizarea organelor de cercetare penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești, în conformitate cu dispozițiile art. 287 din Codul Penal.

Menționăm faptul că, de la momentul rămânerii definitive a raportului de evaluare emis de A.N.I. prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a celor doi membri ai Parlamentului și până în prezent, toate drepturile salariale încasate de Mora Akos Daniel, respectiv de Stoica Ștefan Bucur, pot constitui prejudiciu în sensul legii penale.

Referitor la dispozițiile art. 72, alin. (1) din Constituția României republicată, potrivit căruia ”deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică pentru voturile sau opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”, menționăm faptul că acest text constituțional nu exonerează de răspundere administrativă și penală privind neaplicarea unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *