ANI va contesta decizia CAB în cazul lui Mircea Diaconu

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat vineri că instituţia pe care o conduce va contesta decizia Curţii de Apel Bucureşti în cazul europarlamentarului Mircea Diaconu.

Horia Georgescu s-a declarat optimist cu privire la şansele pe care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) le va avea în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă, care vor soluţiona contestaţia, semnalând totodată faptul că la nivelul curţilor de apel nu există o practică unitară în cazul unor astfel de procese.

„Noi avem cunoştinţă de opinia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-o decizie a Curţii Constituţionale. În plus, în luna iunie, Curtea Constituţională a emis o altă decizie care a clarificat acel text de lege referitor la interdicţia de a ocupa o funcţie eligibilă indiferent de tipul ei. După două decizii ale Curţii Constituţionale şi cu opinia Înaltei Curţi, eu privesc optimist spre recursul pe care îl vom formula”, a spus Georgescu, potrivit Adevarul.ro.

Inspectorii ANI susţin că fostul liberal nu are voie să ocupe funcţia de europarlamentar şi nici o altă funcţie publică până în 2015, după ce a fost declarat incompatibil de magistraţii Curţii Supreme în 2012. Potrivit legii, Parlamentul European nu poate invalida mandatul lui Mircea Diaconu, în lipsa unei hotărâri a instanţei româneşti. În iunie, Agenţia Naţională de Integritate a contestat la Curtea de Apel Bucureşti calitatea de membru în Parlamentul European a lui Mircea Diaconu, sesizând şi legislativul european că fostul senator a fost în incompatibilitate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: