Animalele de companie își vor putea însoți stăpânii în instituții publice din Capitală

Sursa foto: Pexels

Animalele de companie își vor putea însoți stăpânii în instituțiile publice din București, se arată într-un proiect pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei. „Legea e binevenită”, a menționat un reprezentant al Primăriei Sectorului 3, dar care a subliniat că este nevoie de timp până când cetățenii se vor obișnui cu prezența animalelor în instituții publice. 

Proiectul a fost inițiat de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București (ASPA) pe 1 octombrie și rămâne în dezbatere publică pentru următoarele două săptămâni.

După ce va trece de perioada dedicată dezbaterii publice, proiectul va fi supus votului în Consiliul General.

„Accesul în instituțiile de stat cu animale de companie este un fapt foarte întâlnit în alte țări europene și ne dorim să ne aliniem la legislația europeană. Prin urmare, am inițiat acest proiect, foarte benefic pentru cetățenii Municipiului București și pentru animalele pe care le dețin, pentru a le facilita accesul în instituții, în vederea rezolvării diferitelor situații”, a declarat Cătălina Trănescu, director general ASPA, într-un interviu acordat Digi24.ro.

„Legea e binevenită”, a spus pentru Digi24.ro un reprezentant al Primăriei Sectorului 3.

„La noi în instituție, la Sectorul 3, motivul pentru care de obicei nu era permis accesul era o chestiune care ținea de ceilalți cetățeni. Legea e binevenită. Singura chestiune este ca cetățenii să poată înțelege și chestiunea asta, faptul că unii oameni preferă să meargă cu animalele lor”, a spus Bogdan Cotiga, responsabilul cu presa al Primăriei Sectorului 3.

El a vorbit în interviu și despre necesitatea unei atitudini mai deschise și mai tolerante față de prezența animalelor de companie în spațiile publice. Cotiga a subliniat că este nevoie de exercțiu, pentru ca temerile unor oameni să se diminueze.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: