Skip to content
Societate

Animals International dă în judecată Guvernul României pentru „tortura planificată asupra animalelor”

oi

Organizatia pentru protectia animalelor Animals International va da in judecata Guvernul Romaniei pentru „tortura planificata asupra animalelor” si cere Comisiei Europene sa declanseze procedura de infringement impotriva tarii noastre.

Reactia vine in contextul in care Romania pregateste exportul a 70.000 de oi, care ar urma sa ajunga in acesta vara in mai multe tari arabe. Problema este ca animalele urmeaza sa fie transportate pe mare, in conditii mizere, care contravin principiilor UE privind bunastarea animalelor.

„Organizatia Animals International da in judecata Guvernul Romaniei pentru tortura planificata asupra animalelor!

Joi dimineata, 11 iulie, la ora 8:38 Nava Al Shuwaikh a sosit in portul Midia si a inceput incarcarea cu oi 24 de ore mai tarziu: cel putin 70.000 de oi cu destinatia Golful Persic.

Regulamentul UE 1/2005 pentru bunastarea animalelor in timpul transportului nu permite transportul cand in camioane sau vapoare temperatura depaseste 35 grade C, iar decizia Curtii Europene de Justitie arata ca Romania este responsabila de bunastarea animalelor pana la destinatie.

Ori la destinatie sunt peste 50 grade C la umbra, iar studiile arata ca in vehicule temperatura este mereu cu cel putin 5 grade C mai ridicata„, transmite Animals International intr-un comunicat de presa remis vineri Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *