Skip to content
Politică

Anişoara Stănculescu, în lupta pentru fotoliul de primar al Craiovei: Planificarea, cheia succesului! EXCLUSIV INTERVIU

Cotidianul

Prim-vicepreşedintele ALDE Dolj şi preşedinte al ALDE Craiova, Anişoara Stănculescu va candida din partea acestei formaţiuni pentru funcţia de primar al Craiovei, la alegerile locale parţiale care vor avea loc pe 11 iunie.

Anişoara Stănculescu a acordat, în cursul zilei de marți, un interviu redacției de știri PSNEWS.RO în care a vorbit deschis despre planurile sale pentru craioveni și, de asemenea, despre situația din interiorul partidului pe care aceasta îl reprezintă.

Preşedintele ALDE Craiova a mai precizat, în cadrul interviului, că susține ideea alocării unor sume importante din buget (la nivelul a milioane de euro) pentru proiecte pe care cetățenii să le propună în vederea dezvoltării şi modernizării oraşului, pe diverse domenii.

Reporter PSnews: Veți candida din partea ALDE pentru funcţia de primar al Craiovei la alegerile locale parţiale din 11 iunie. Ce ar trebui să ştie craiovenii despre Anișoara Stănculescu? Ce v-a determinat să candidați pentru poziția de primar al Craiovei?

Anişoara Stănculescu, candidat ALDE la Primăria Craiova: Despre mine craiovenii ar trebui să stie că sunt om care am lucrat și în sectorul public și în sectorul privat, experiențe care mă vor ajuta să conduc primăria Craiova. Sunt un om organizat. De aceea am și ales sa devin inginer. Cred că planificarea este cheia succesului în orice proiect. Candidez pentru că am un proiect pentru dezvoltarea accelerată a orașului. Mândria mea de olteancă nu mă lasă să accept ca orașul nostru să fie la coada clasamentului dezvoltării.

Reporter PSnews: După ce fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a fost propunerea social-democraților, ALDE Dolj continuă tradiţia unei candidaturi feminine pentru fotoliul de primar al orașului. Care consideraţi că sunt atuurile dumneavoastră în comparaţie cu contracandidaţii înscrişi în această cursa electorală?

Anişoara Stănculescu, candidat ALDE la Primăria Craiova: Sa fii femeie nu este un atuu în sine, mai ales într-o lume a bărbaților, asa cum este lumea politică. În același timp este adevărat că o femeie cu viziune și cu dragoste de oraș poate repune Craiova pe harta dezvoltării. Faptul ca am un proiect în care cred, și faptul că îmi place sa ma aflu în permanență în mijlocul oamenilor pot fi considerate atuuri. Există multă confuzie la contracandidații mei și o frică de a sta de vorbă cu oamenii, demnă de cauze mai bune. Nu am văzut pe niciunul dintre contracandidații mei în aceasta campanie printre craioveni.

Reporter PSnews: Craiova a reprezentat polul de putere socio-economică din perioada anilor 70-80 ai secolului trecut. Ce credeţi că îi lipseşte în acest moment Craiovei? Cu ce program veniți în fața craiovenilor?

Anişoara Stănculescu, candidat ALDE la Primăria Craiova: Craiovei ii lipsește un primar curajos care să nu mai amâne decizii majore privind infrastructura, privind crearea parcului industrial, privind banii pentru dezvoltare pe care i-am putea lua, în condiții avantajoase, de la Fondul European de Investiții Strategice. Craiovei îi lipsește un parteneriat adevărat între autorități-inteligența/cercetarea/creativitatea locală și mediul de afaceri.De aceea am propus crearea, pe lângă instituția primarului, a unui Consiliu Consultativ pentru Dezvoltare Economica și Modernizare Comunitară. Proiectul ALDE pentru Craiova se numește Bania Europeana-Un oraș competitiv.Oameni mulțumiți. Viitor sigur. 

Viziunea ALDE asupra dezvoltării Craiovei este fundamentată pe o gândire strategică nouă. Dezvoltare, nu doar administrație. Investiții, nu doar funcționare. Ea este construita în sprijinul atingerii obiectivului revenirii orașului între primele municipii ale țării, pol de creștere regional, metropolă competitivă. Ea este articulată în jurul nevoilor fiecărei generații și al fiecărei categorii sociale din oraș, proiectând în același timp un oraș adaptat nevoilor generațiilor viitoare. Credem că filosofia bugetară trebuie schimbată. Craiova are cel mai mic procent alocat investițiilor dintre toate orașele importante ale tarii( 14 % fata de 38% Sibiul de exemplu). Noi credem că investițiile sunt motorul de dezvoltare al unui oraș. Banii investiți corect de municipalitate vor crea o spirală a investițiilor care va genera bunăstare, locuri de muncă, siguranță socială și personală pentru craioveni.

Reporter PSnews: Pe o scară de la 1 la 10, ce loc ar ocupa în prioritățile dvs. de primar transparența cheltuirii banului public? Vă angajați ca în caz că veți ajunge primar veți transparentiza bugetul de venituri și cheltuieli al instituției? În ce mod veți proceda?

Anişoara Stănculescu, candidat ALDE la Primăria Craiova: Fără îndoială primul loc. Craiovenii trebuie să știe în orice moment ce se întâmplă cu banii lor plătiți prin impozite și taxe către municipalitate. Cred că transformarea Craiovei în oraș inteligent înseamnă și transparentizarea totală a modului în care se cheltuie banul public. Și, spun eu, și a modului în care se decide ordinea de priorități pentru bugetare. Propun ideea de Buget participativ ca parte a democrației participative locale; dezvoltarea unei aplicații prin care craiovenii vor putea vota în fiecare an destinația unei părți semnificative a Bugetului Local. Susțin ideea alocării unor sume importante din buget (la nivelul a milioane de euro) pentru proiecte pe care cetățenii să le propună în vederea dezvoltării şi modernizării oraşului, pe diverse domenii: parcări, spaţii verzi, locuri de joacă, străzi, alei și trotuare, puncte gospodărești – deșeuri, spații publice, clădiri publice, modernizarea de şcoli si gradinite etc.

Reporter PSnews: Mai mulți membrii ALDE, în frunte cu fostul premier interimar și ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, au ales să părăsească partidul pentru a se alătura noii formațiuni conduse de Daniel Constantin. Dvs cum vedeți acest lucru? Cum își va pune amprenta asupra partidului condus în acest moment de domnul Călin Popescu Tăriceanu, această migrare masivă?

Anişoara Stănculescu, candidat ALDE la Primăria Craiova: Cred că exageram dacă vorbim de o migrare masivă. Nici vorbă de așa ceva. Evoluțiile viitoare vor demonstra că ALDE este un brand liberal autentic în România, un partid consolidat pe scena politică, un partid care vrea sa apere libertățile și drepturile cetățenești.

Uitați-vă pe sondaje și veți vedea că suntem singurul partid care a crescut în intențiile de vot la nivel național după alegerile parlamentare din decembrie anul trecut, iar liderul nostru, Călin Popescu Tăriceanu, este, în continuare, în top trei al încrederii publice în liderii politici din țara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *