Skip to content
Internațional

Ankara îl acuză pe Macron că susţine terorismul prin declaraţiile sale cu privire la ofensiva turcă în Siria

facebook

Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a denunţat joi declaraţii ale lui Emmanuel Macron cu privire la ofensiva Turciei în nordul Siriei, acuzându-l pe preşedintele francez de susţinerea terorismuli, relatează Reuters, citată de news.ro.

”El este deja susţinătorul unei organizaţii teroriste pe care o primeşte constant la (Palatul) Elysée. Dacă el spune că aliatul său este organizaţia teroristă (…), nu mai eeste, într-adevăr, nimic de adăugat”, a denunţat Mevlut Cavusoglu în faţa presei, în Parlament.

Turcia a lansat la 9 octombrie o ofensivă în nordul Siriei, împotriva kurzilor din cadrul Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG), pe care le consideră o organizaţie teroristă.

Emmanuel Macron îl primea în aceeaşi zi la Paris pe Jihane Ahmed, un purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene (FDS), a căror coloană vertebrală sunt YPG, pentru a-i prezenta solidaritatea Franţei în lupta împotriva jihadiţtilor din cadrul Statului Islamic (SI/Daesh).

Preşedintele francez a reproşat joi Turciei, într-o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, faptul că ”şi-a pus aliaţii în faţa faptului împlinit printr-o intervenţie militară care pune în pericol acţiunea coaliţiei (internaţionale antijihadiste conduse de către Statele Unite) împotriva Daech”.

Mevlut Cavusoglu consideră că ”Macron nu poate fi liderul Europei tremurând în halul ăsta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *