Skip to content
Politică

ANM, cum va fi vremea în următoarele trei luni

Vremea din următoarele trei luni va fi caracterizată prin precipitații, în general, excedentare în majoritatea regiunilor, în timp ce temperaturile vor crește de la o zi la alta, ajungând, în luna mai, la valori termice de 18 grade Celsius, infomează Administrația Națională de Meteorologie, relatează Agerpres.

Potrivit estimărilor de specialitate, în prima lună de primăvară din acest an, temperatura aerului va avea, în general, valori apropiate de mediile multianuale în regiunile sud-estice și sudice și sub normalul perioadei în restul teritoriului. Temperaturile medii lunare se vor încadra între—1 grad Celsius, în Moldova, și 7 grade Celsius, în Banat și Oltenia. Media multianuală a lunii martie, raportată la perioada de referință 1981 — 2010, este de 3,5 grade Celsius.

Conform ANM, în luna mai, temperatura aerului va fi apropiată de normalul climatologic în sud-est și local în sudul și vestul țării, iar în celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei. Valorile medii lunare pornesc de la 10 grade Celsius, în Moldova, însă pot ajunge și la 18 grade Celsius, în Banat, Oltenia și Muntenia, peste media multianuală a perioadei, de 14,9 grade Celsius.

Începând cu data de 1 august 2014 perioada climatică de referință este 1981 — 2010, conform recomandărilor Organizației Meteorologice Mondiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *