Skip to content
Politică

ANM: Este posibil să emitem atenţionări de vreme rea pentru zona de sud şi sud-vest şi de miercuri încolo

Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a anunţat, în cadrul comandamentului de iarnă convocat la Guvern, că atenţionări de vreme rea ar putea fi emise şi de miercuri încolo, însă doar zonale, pentru regiuni din sud şi sud-vestul ţării.

„Nu vom fi în situaţia unui viscol de intensitatea celui de anul trecut. Precipitaţiile vor ajunge la maxim 30 l/m²”, a anunţat Ion Sandu. Deocamdată, în zona de vest şi sud-vest încă plouă, dar luni noapte precipitaţiile se vor transforma în ninsoare. Viteza vântului va fi de maxim 80 km/h în zonele de munte, viteză ce indică deja un viscol.

„Mâine după-masă e posibil ca precipitaţiile să se transforme din nou în ploaie, iar în condiţiile unor temperaturi scăzute la sol, se va forma polei pe şosele. Când expiră atenţionarea, mâine seară, este posibil să emitem noi atenţionări pe perioade scurte pentru unele zone din sud”, a mai spus Ion Sandu.

De miercuri încolo, temperaturile se vor afla în limitele normale pentru începutul lunii decembrie.

Zece judeţe din sudul şi sud-vestul ţării se află, de duminică seară, sub avertizare cod galben de precipitaţii mixte şi polei, iar de luni după-amiază până marţi seară, avertizarea se va extinde pentru Bucureşti şi alte 17 judeţe, unde va ninge şi se va depune un strat de zăpadă de 10-15 centimetri.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de duminică, ora 22.00, până luni, la ora 14.00, sunt sub avertizare cod galben judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *