ANM: Vremea se va răci în majoritatea regiunilor; temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Sursă foto: Unsplash

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade Celsius, conform prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 6 – 19 mai 2024.

Precipitaţiile vor predomina în majoritatea regiunilor în următoarele două săptămâni, în anumite intervale de timp.

Astfel, în Banat, vremea va fi caldă în primele două zile (6 şi 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade Celsius, însă la mijlocul săptămânii, în special în zilele de 9 şi 10 mai se va răci, iar temperaturile maxime vor fi general de 19 – 20 de grade. Pentru intervalul 11 – 14 mai, media temperaturilor maxime va urca uşor până spre 22 – 23 de grade, iar după 15 mai sunt estimate valori în jurul a 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi în general de 10 – 12 grade Celsius, cu valori uşor mai ridicate după jumătatea lunii.

Vor fi ploi pe arii relativ extinse în zilele de 9 şi 10 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

În Crişana, vremea va fi caldă în primele două zile (6 şi 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne de 25 – 26 de grade Celsius, însă pentru perioada 8 – 14 mai sunt prognozate temperaturi maxime mai scăzute, dar în general apropiate de mediile climatologice, cuprinse între 19 şi 22 de grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoza se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va urca la 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi în general cuprinsă între 9 şi 12 grade.

Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai şi în zilele de 8 şi 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: