Skip to content
Alegeri

ANP: 5.434 deţinuţi au votat în penitenciarele din ţară, fără a se înregistra incidente

magnanews.ro

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat că, duminică, 5.434 de persoane private de libertate au votat în penitenciarele din întreaga ţară, procesul electoral derulându-se fără incidente.

Ca urmare a dispunerii tuturor măsurilor organizatorice necesare pentru asigurarea desfăşurării în condiţii optime a procesului de vot în cadrul alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au raportat finalizarea activităţii de votare, fără a fi înregistrate incidente sau manifestări de natură a perturba procesul electoral. Astfel, un număr de 5.434 de persoane private de libertate şi-au exercitat, astăzi, 06.12.2020, dreptul de vot”, a transmis, duminică, Administraţia Naţională a Peniteniarelor.

Potrivit sursei citate, activităţile specifice s-au derulat cu respectarea măsurilor de protecţie impuse în actualul context epidemiologic.

Persoanele implicate în procesul de vot (reprezentanţi ai secţiilor de votare, poliţişti de penitenciare, persoane private de libertate) au fost supuse triajului epidemiologic, au purtat echipamentul de protecţie respiratorie şi au urmat indicaţiile de distanţare în interacţiune.

În penitenciarele din ţară sunt, duminică, 21.638 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *