ANPC a controlat aproximativ 1.000 de operatori economici din morărit şi panificaţie

ANPC
Sursă foto: ANPC

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat aproximativ 1.000 de operatori economici din morărit şi panificaţie şi au retras definitiv de la comercializare 12 tone de pâine. Ei au dat amezi de peste 2,6 milioane de lei, iar printre neregulile găsite au fost produse cu insecte sau expirte.

Reprezentanţii ANPC au anunţat, miercuri, că în perioada 10 – 21 iunie, au desfăşurat, la nivel naţional, o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul comercializării, etichetării, prezentării şi publicităţii pâinii şi produselor de morărit şi panificaţie.
În ceea ce priveşte pâinea şi produsele de panificaţie, au fost controlaţi 745 operatori economici, 644 dintre aceştia nerespectând prevederile legale din domeniul protecţiei consumatorilor. Totodată, au fost verificate circa 40 tone de pâine şi produse de panificaţie.
În urma neregulilor constatate au fost date 560 de amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 2,6 milioane de lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare aproximativ 12 tone de pâine şi produse de panificaţie în valoare de peste 80.000 de lei.
De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare a 2,7 tone de pâine şi produse de panificaţie până la remedirea deficienţelor de etichetare.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: