ANPC a dat amenzi de 50.000 de lei comercianţilor din Piaţa Volantă Eroilor

Sursa foto: Facebook

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de 50.000 de lei comercianţilor din Piaţa Volantă Eroilor din Bucureşti, iar patru dintre aceştia au fost opriţi temporar de la funcţionare. Printre neregulile găsite se numără depozitarea produselor pe trotuar, mizerie, lipsa autorizaţiei sanitar veterinare.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că la sfârşitul săptămânii trecute, comisarii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR)  Bucureşti-Ilfov au făcut un control la nouă operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Volantă Eroilor, platoul din faţa Academiei Militare, din Capitală, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul activităţilor de comercializare a produselor alimentare.

”Această piaţă este deschisă doar în weekend, iar prezenţa noastră s-a impus într-o zi liberă. Nu este prima oară şi nu va fi nici ultima! Abaterile constatate sunt multiple şi, din păcate, unele au caracter înşelător! Adevăraţii producători români de produse tradiţionale, autentice, stau cu bunurile în cămară, nevândute, pentru că nişte copii nefericite le iau şansa!

După ameninţări şi scandaluri, sper ca întreaga situaţie să se fi lămurit! P.S.: platoul Academiei Militare este distrus de maşinile de aprovizionare, dar de ce ar conta, dacă unii fac bani”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au descoperit mai multe nereguli, printre care amplasarea sursei de apă în apropierea unui canal de scurgere, absenţa unei surse de apă caldă şi rece pentru igienizarea instrumentelor (tocătoare, cuţite), utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate şi deteriorate, cu acumulări de grăsime solidificată, folosirea unor corturi cu prelate murdare, lipsa coşurilor de colectare a resturilor alimentare,  depozitarea produselor alimentare direct pe trotuar.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: