Skip to content
București Știri locale

ANPC a descins la Târgul de Crăciun al lui Nicușor Dan. Ce nereguli au găsit inspectorii

Facebook

Inspectorii ANPC au fost vineri în Târgul de Crăciun din Bucureşti, unde au fost găsite mai multe nereguli, însă nu s-au aplicat sancţiuni. Preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, a precizat că acţiunea a avut mai mult caracter preventiv.

Mihai Culeafă alături de o echipa de control au fost prezenţi la târgul de Crăciun din Bucureşti. ”Scopul acestei vizite a avut un rol constructiv, astfel că nu am avut intenţia de a amenda operatorii economici, ci de a-i ajuta prin consiliere şi prevenţie, astfel încât consumatorii să se bucure de achiziţii sigure. Cu alte cuvinte, prezenţa noastră a constat într-un imbold de remediere a posibilelor probleme ale operatorilor economici prezenţi la târgul din Bucureşti. Deşi controalele efectuate pot fi cât se poate de riguroase, obiectivul principal a fost conştientizarea neregulilor şi îmbunătăţitrea condiţiilor de lucru, astfel încât să se evite sancţiunile sau suspendarea temporară a activităţii. Într-adevăr, am observat destule nereguli, însă ne-am dorit să păstrăm scopul vizitei, şi anume acela de a preveni”, a transmis şeful ANPC.

Potrivit News.ro, acesta a precizat că au fost identificaţi operatori economici care se abăteau de la norme: absenţa etichetelor, dar şi a separatoarelor între produse, alimente păstrate necorespunzător, neacoperite, sau chiar lipsa unor informaţii, precum faptul că unele produse erau congelate. ”Am discutat deschis şi i-am rugat individual să remedieze problemele cât mai repede cu putinţă. Avertismentele au fost exclusiv verbale, având în vedere că ne dorim să existe bună voinţă din partea comercianţilor de a-şi soluţiona punctual situaţiile. Îmi doresc să existe dialog şi să ne bucurăm de această perioadă, dar nu voi tolera specula”, a mai transmis Mihai Culeafă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *