ANPC a descoperit ape și băuturi răcoritoare ținute în soare. Amenzi de peste 770.000 de lei

Sursă foto: ANPC

Profit.ro scris astăzi, 09:09 Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au controlat modul cum sunt depozitate ape naturale și băuturi răcoritoare și au constatat că acestea erau ținute în soare și au fost opriți definitiv de la comercializare 165.000 de litri de apă și băuturi răcoritoare neconforme. De asemenea, au fost date amenzi de peste 770.000 de lei pentru neregulile găsite.

Reprezentanții ANPC au desfășurat o campanie de verificare, la nivel național, a modului de comercializare și etichetare a apelor naturale și a băuturilor răcoritoare, inclusiv  respectarea temperaturii de depozitare a acestora, scrie News.ro.

Astfel, au fost derulate 180 de acțiuni de control și, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat, până în acest moment, amenzi de peste 770.000 de lei și au oprit definitiv de la comercializare circa 165.000 litri de apă naturală și băuturi răcoritoare neconforme.

”Operatorii economici trebuie să înțeleagă importanța depozitării în condiții optime a apei și băuturilor răcoritoare și respectarea indicațiilor date de producător în acest sens, pentru a nu pune în pericol sănătatea sau viața consumatorilor”- a declarat președintele interimar ANPC, Sebastian Hotca.

Principalele abateri de la legislația în vigoare în domeniu sunt: nereguli privind modul de comercializare și etichetare al produselor; nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor (depozitare sub acțiunea directă a razelor de soare); comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită; comercializarea unor produse cu modificări organoleptice; depozitarea produselor direct pe paviment; comercializarea unor produse cu ambalajul deteriorat; neconcordanțe între prețul produselor afișat la raft și cel perceput la casa de marcat.

Alte nereguli au fost: condiții necorespunzătoare de depozitare: rafturi neigienizate, produse acoperite de un strat de praf, pânze de păianjen, ambalaje nedebarasate, paleți cu vopsea scorojită; comercializarea unor produse fără traducere în limba română;  lipsa afișării prețului de comercializare sau afișarea în mod ilizibil.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: