ANPC a închis mai multe cluburi din București

Sursa foto: ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Comisarii ANPC au desfășurat o amplă acțiune de control în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratul General al Poliției Române. De această dată au fost vizate cluburile de noapte din București.

Conform ANPC, în noaptea de 22 spre 23 martie 2025 comisarii din cadrul ANPC, împreună cu reprezentanți ai Direcției Generale de Poliție București, au desfășurat o acțiune de control în vederea verificării respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor în cluburile de noapte. Un accent deosebit a fost pus pe prevenirea și combaterea comercializării de alcool și tutun către minori.

„Au fost verificați 29 operatori economici la care au fost aplicate 29 sancțiuni în valoare totală de 357.000 de lei și s-au dispus măsuri de oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului pentru 292 kg produse alimentare și 16,5 l siropuri folosite la prepararea băuturilor în valoare totala de aproximativ 24.600 lei”, notează ANPC.

Principalele deficiențe descoperite au fost suprafețe și echipamente cu rugină, vopsea exfoliată, praf și grasime; depuneri masive de grăsime pe hote, plite și panouri electrice; agregate frigorifice care prezentau acumulări de impurități și chedere depreciate; utilizarea ustensilelor neprofesionale, cu grad avansat de uzura; paviment cu zone depreciate; manipularea necorespunzătoare a gheții de consum; produse alimentare cu data limita de consum depășită; produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare pentru a se putea stabili încadrarea in data limita de consum/data durabilității minimale; deficiențe de informare în lista meniu privind implementarea OP ANPC 201/2022; lipsă gramaje la băuturile alcoolice; ⁠utilizarea de unități de volum pentru servirea băuturilor alcoolice fără marcaj de conformitate/ verificare metrologica, în vederea stabilirii cu exactitate a volumului comercializat către consumator; utilizarea de recipiente pentru servirea de băuturi alcoolice consumatorilor, cu volum mai mic decât cel declarat în lista meniu; diferente la gramaj la preparatele culinare servite consumatorilor; lipsa autorizațiilor de funcționare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: