ANPC controlează piaţa rechizitelor şi uniformelor şcolare

Sursa foto: pixabay

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) vor controla piaţa rechizitelor şi uniformelor şcolare, sfătuindu-i pe consumatori să cumpere aceste produse numai din magazine care eliberează factură sau bon fiscal, de care este nevoie în cazul depunerii unei reclamaţii.

ANPC a anunţat, vineri, că derulează, înainte de începutul noului an şcolar, acţiuni de verificare a modului în care este respectată legislaţia la comercializarea rechizitelor şi uniformelor şcolare, la nivelul întregii ţări, pentru a supraveghea piaţa de profil.

”Este foarte important pentru toţi consumatorii, mai ales pentru părinţii care în această perioadă achiziţionează rechizite sau uniforme şcolare pentru copii, să fie foarte atenţi la caracteristicile şi etichetele acestora şi să facă aceste cumpărături din magazine autorizate şi raioane specializate pentru a evita achiziţionarea unor produse care ar putea să pună în pericol sănătatea copiilor. Uneori un preţ exagerat de mic poate ascunde anumite probleme legate de calitatea produselor, acestea putând fi contrafăcute”, a declarat preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca.
Comisarii ANPC recomandă consumatorilor să achiziţioneze atât produsele textile, cât şi rechizitele numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care vor avea nevoie în cazul depunerii unei reclamaţii.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: