ANPC: La vopsirea ouălor nu utilizaţi vopsea pentru alte destinaţii, precum cea tipografică sau pentru textile.

Sursa foto: Unsplash

Directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, afirmă că la vopsirea ouălor nu trebuie utilizată vopsea pentru alte destinaţii, cum ar fi cea tipografică sau pentru textile, deoarece acestea pot prezenta un real pericol pentru sănătate. El a recomandat folosirea sfeclei roşii, precizând că este ideală pentru a vopsi ouăle.

Paul Anghel a transmis, joi, pe pagina sa de Facebook, că achiziţionarea vopselei pentru ouă se face doar din locuri autorizate.
„Achiziţionarea vopselei se va face numai din locuri autorizate şi se va citi cu atenţie eticheta produsului, care trebuie să conţină: numele şi adresa producătorului, lista ingredientelor, instrucţiuni de utilizare, data durabilităţii minimale. Atentie! La vopsirea ouălor nu utilizaţi vopsea pentru alte destinaţii, precum cea tipografică sau pentru textile. Utilizarea altor tipuri de vopsele, poate prezenta un real pericol pentru sănătate”, a declarat Paul Anghel.
El a precizat că sfecla roşie este potrivită pentru a vopsi ouăle.
„Sfecla roşie este ideală pentru a vopsi ouăle. Această legumă este o sursă bună de pigmenţi roşii şi galbeni cunoscuţi sub numele de betalaine. Betalainele sunt formate din betacianine (roşii) şi betaxantine (galbene). Cea mai importantă betacianină din sfeclă este betanina şi reprezintă 75-95 % din pigmentul roşu.
Datorită acestei substanţe, sfecla are o culoare roşie intensă şi poate acoperi uşor coaja poroasă a unui ou. De asemenea, în cazul în care vopseaua atinge albuşul de ou, acesta poate fi consumat fără probleme”, a mai afirmat directorul general ANPC.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: